Naša zgodba

Hvala, da ste obiskali našo spletno trgovino! Ime mi je Timea. Sem mama dveh dečkov, Alexa in Adriana. Živimo v prelepem kraju v bližini Cerkelj na Gorenjskem.

Vse od malih nog obožujem naravo. S starši in bratom smo pogosto hodili v hribe, ki obkrožajo Budimpešto, in se vzpenjali na gore v bližini Blatnega jezera. Saj res, čisto sem pozabila omeniti: po rodu sem Madžarka. Pred devetimi leti sem se poročila s Slovencem, Markom.

Sprehod po gozdu me že od nekdaj napolni z notranjim mirom. Vonj po lesu, rastlinah in zemlji, šumenje listja in pokljanje drevesnih storžev pod nogami, veter, ki skrivnostno veje v krošnjah dreves, petje ptic … vse to me navdaja z občutki popolnosti in harmonije. 

Resnična ljubezen do narave pa se mi je razkrila šele, ko smo se preselili v Slovenijo, kjer sem si ustvarila družino. Kadar je le mogoče, gremo v naravo. Otroka planinarita že, odkar znata hoditi. SLOVEnija … Dežela tisočerih hribov in milijonov dreves, ki čakajo na to, da jih raziščemo in v njih uživamo!

Ko sem se premišljevala o imenu za trgovino z okolju prijaznimi izdelki za otroke, se mi je takoj porajala zamisel: Skriti gozd. Skriti gozd ponazarja bistvo narave, neokrnjenost in čarobnost. Prostor, kjer lahko raziskujemo in odkrijemo marsikaj… kot pri naših igrah! Igre Marbushka prihajajo z Madžarske, kjer živi družina, ki oblikuje in izdeluje te čudovite, zabavne in nenazadje okolju prijazne namizne igre. Narejene so iz naravnih materialov, kot so papir, les in ekološki tekstil.

Vsakič, ko se doma igramo s temi namiznimi igrami, se med potepom po čudovitem svetu vil in drugih čarobnih bitij ter raziskovanjem drugih skrivnostnih kotičkov vrnem v otroštvo. Nekatere igre pa nas na zanimiv in zabaven način popeljejo skozi vsakdanje situacije, kakršni sta kuhanje in sprehajanje kužkov. Ta doživetja si želim deliti z vami! 

Sčasoma, ko so naše družabne igre postajale vse bolj priljubljene, sem spoznala, da obstaja potreba tudi po okolju prijaznih darilih za najstnike in odrasle. Tako sem nenehno iskala edinstvene, zanimive, a še vedno okolju prijazne izdelke. Naposled sem našla lesene sestavljanke, najprej v obliki živali, nato pa tudi take z umetniškimi podobami. Decembra 2020 so naše prodajne police postale bogatejše s sestavljankami Culmo & Touchwood, ki so namenjene najstnikom in odraslim.

Tudi sama sem se v otroštvu zelo rada igrala s sestavljankami. Ob njih sem preživela cele ure in celo dneve. Se spomnite okrogle UNICEF-ove sestavljanke s sliko Zemlje, na kateri so bile upodobljene različne rase in živalske vrste? Mislim, da je bila to ena najljubših sestavljank mnogih otrok, ki so se rodili v 70-ih letih prejšnjega stoletja.

Ob prvi obletnici naše spletne trgovine smo v ponudbo vključili edinstvene, visokokakovostne lesene sestavljanke DaVICI, ki so na voljo v vrsti različnih velikosti in težavnostnih stopenj, vse od 50 koščkov (primerno od tretjega leta starosti naprej) do 280 koščkov (od dvanajstega leta starosti naprej). Vse lesene sestavljanke iz naše ponudbe so izdelane iz visokokakovostnega brezovega lesa s tehnologijo visoko preciznega laserskega rezanja. Ste vedeli, da sestavljanke dišijo kot v kaminu goreč les še mesece po tem, ko ste prvič odprli škatlo?

Linijo okolju prijaznih izdelkov za odrasle in celo družino smo razširili z zbirko lesenih zemljevidov sveta znamke Enjoy The Wood, ki odraža ljubezen naše družine do potovanj. Z veseljem odkrivamo nove kraje in mesta, se podajamo na pustolovščine in obiskane destinacije ob vrnitvi domov označimo na našem zemljevidu. Povsem se lahko poistovetimo s pregovorom: “Povsod je lepo, a doma je najlepše!”

Preizkusite naše prekrasne družabne igre, lesene sestavljanke in edinstvene lesene zemljevide sveta in preživite dragocen čas s svojimi najdražjimi. Odtavajte v Skriti gozd in si pričarajte nešteto nasmeškov v družinskem krogu… 💚

Prednosti nakupa v Skritem Gozdu

0
Košarica