Search
Close this search box.

Blog

Advent Budimpešta

Advent v Budimpešti

Verjetno že veš, da je Budimpešta ena od najlepših evropskih mestih tudi v božičnem, adventnem času. Mesto ponuja ogromno božičnega vzdušja: različne božične sejme v samem centru mesta, programe za družine in tudi več drsališč. Ni lepšega, kot potepanje med božičnimi stojnicami, vonj po tradicionalnem “chimney cake”-u (v madžarščini: kürtöskalács) in po kuhanem vinu, okušanje različnih božičnih dobrot, medtem ko občuduješ zgodovinsko arhitekturo.

VEČ »
Potovanje z otroci Dudai

Potovanje z otroki

Kadar potuješ z otroki v tujino mislim, da moraš paziti vsaj na te 3 stvari, da bodo počitnice zares ostale v spominu za vsakega člana družine.

VEČ »

Budimpešta: 10 zabavnih stvari, ki jih moraš doživeti v madžarski prestolnici

Čeprav Budimpešto poznam res že kot lasten žep, saj je to moj rodni kraj , se vedno znova rada vračam na obisk in vsakič znova me prevzame, kako posebno, čudovito in mogočno zna biti to mesto ob Donavi.

V začetku oktobra 2021 smo se s prijateljicami dogovorile za »girls trip« v Budimpešto in imele smo se enostavno enkratno. Ker sem opazila, da vas to mesto kot izletna destinacija zelo zanima, sem se odločila, da spišem članek o Budimpešti ter njenih posebnostih, ki jih moraš izkusiti ob obisku tega mesta.

VEČ »

Neskončno rivalstvo med brati in sestrami ter kako jih zmanjšati?

Zakaj se ne morejo kar razumeti?!? Priznajmo si, ne glede na to, kako lepo se vaši otroci igrajo eno minuto, lahko naslednja minuta prinese solze, kričanje in celo prepire. Čeprav rivalstva ne moremo popolnoma ustaviti, lahko njegovo pogostost zmanjšamo. To pomeni manj vpitja iz sosednje sobe in več miru v našem domu.

VEČ »
0
Košarica