Družabna igra Bugs, 4+

(9 mnenj strank)

34.00

Družabna igra Bugs je sodelovalna igra za najmlajše, z edinstveno in umetniško grafiko. Profesor Hroščev je navdušen nad hrošči. Neznansko rad bi jih proučeval, a mora zato ujeti čim več primerkov. Toda, le kateri hrošček bi bil pripravljen sam zlesti v profesorjevo škatlico za vžigalice? Življenje zunaj, v naravi, je pač veliko lepše! Hroščki so trenutno na počitnicah. Njihove poletne hišice so kot nalašč za sprostitev in vodne užitke. A vsega lepega je enkrat konec in žal se morajo vrniti domov. Vrnitev je nevarna, saj na poti, ki vodi v mesto, nanje preži profesor … Koliko hroščkom bo uspelo priti domov v Hroščevo?

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Ni na zalogi

Šifra: 0010 Kategoriji: , Oznaka:

Tip igre

Sodelovalna družabna igra, za 2 – 6 igralcev od četrtega leta naprej. Trajanje igre: približno 10 – 15 minut.

Cilj igre

Cilj igre je, da pomagate vsem hroščkom iz njihove poletne hišice prispeti do domovanja v mestu.

Kako poteka igra?

Igralno ploščo položite na sredino mize. Hroščke glede na njihovo barvo razvrstite v poletne hišice. Zeleni hroščki gredo v poletno hišico, označeno z zeleno. Modri hroščki gredo v hišico, označeno z modro itd. Če ste hroščke pravilno razporedili, jih v vsaki poletni hišici počiva pet. Škatlico za vžigalice položite na eno od kamnitih plošč.

Prvi igralec naj vrže kocko s hroščki. Če kocka prikazuje hroščka, naj igralec izbere poljubnega hroščka in ga iz poletne hišice prestavi v mesto. Ta hrošček je varno prispel domov. Če vržena kocka prikazuje povečevalno steklo, profesor pomakne škatlico od vžigalic naprej. Upa namreč, da bo tako ujel še kakšnega žužka. Druga kocka bo pokazala, za koliko mest jo lahko premakne.

Ko škatlico postavi na kamnito ploščo, naj sledi navodilom! Na kamnitih ploščah so sličice:

 • Sličica barvitega hroščka pomeni, da mora hroščka žal prestaviti iz poletne hišice v škatlico za vžigalice.
 • Sličica hroščkov, ki bežijo proč, pomeni, da je bil profesor neroden in so ušli iz škatlice. Vsi so se zatekli v svoje poletne hišice.

Konec igre

Zmagate, če so vsi hroščki prispeli do domovanja v mestu. Žal pa vsi izgubite, če so v profesorjevi škatlici ujeti štirje hroščki!

Kaj je čar te igre?

Tako kot druge družabne igre Marbushka, je tudi igra Hroščki sodelovalna igra z edinstveno in umetniško grafiko, ki igro naredi še bolj prijetno. Hroščki so zelo srčkani, najmlajši jim bodo z veseljem pomagali bežati pred profesorjem in se vrniti domov v mesto!


Kot vse Marbushkine igre je tudi družabna igra Bugs narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberi, kako skrbimo za naš planet.

Tukaj preberi, kaj je navdihnilo oblikovalca za ustvarjanje igre Bugs: Board.


 

Dimenzije 32 × 16 × 3 cm
Čas igranja

Število igralcev

2-6

Priporočena starost

4+

Navodila

,

9 mnenj za Družabna igra Bugs, 4+

 1. Slovenščina

  Luštna igrica, tudi za mlajše!

  Zelo prijetna in preprosta igra, ki jo hitro usvojijo tudi mlajši igralci. Sama sem očarana nad ličnim dizajnom, otroka pa z veseljem pomagata hroščkom ubežati pred profesorjem.:)

 2. Slovenščina

  Maja K. (preverjena stranka)

  Igra je božanska, z vsemi ilustracijami otroka potegne v svet domišljije in igro. Toplo priporočam!

 3. Slovenščina

  Neža Manfreda (preverjena stranka)

  Vseh 20 hroščkov je različnih! Tako po velikosti, obliki, izrazu na obrazu.. z otrokoma se veliko presmejimo njihovim grimasam, nekatere tudi poimenujemo. Prav zato je igra kljub svoji preprostosti napeta toliko bolj zato, ker so hroščki pač ljubki in otrokoma ni vseeno zanje, sama zmaga je drugotnega pomena. Seveda se razlikujejo tudi vsa 4 bivališča, tako da se znajo otroci polno zaposliti že s samim opazovanjem ilustracij.

 4. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

  Lepo zasnovana igra, enostavna pravila, krasne barve, ilustracije.

 5. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

 6. Slovenščina

  Rebeka (preverjena stranka)

 7. Slovenščina

  Tadeja (preverjena stranka)

  Zanimiva igra

 8. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

  Mi jo obožujemo! Želela sem igro, ki je zanimiva tri in šest-letnici.

 9. Slovenščina

  Janja (preverjena stranka)

  Zelo zanimiva igra, lepa grafika

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Košarica