Družabna igra Carta Magica, 7+

(16 vásárlói értékelés)

42.00

Ta družabna igra je čudovita, zabavna, taktična in pustolovska družabna igra iz okolju prijaznih materialov za vso družino (tudi za odrasle). Neznani svet je zajel kaos! Le čarobni talismani lahko te propadajoče civilizacije rešijo pred popolno pogubo. V lovu na talismane boste pluli po nevarnih morjih, spretno trgovali, se hrabro bojevali in krotili pošasti. Toda pozor: med opravljanjem nalog lahko zapihajo nepredvidljivi vetrovi!

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Elfogyott

Cikkszám: 0003 Kategóriák: , Címkék: ,

Tip igre

Taktična/tekmovalna družabna igra iz okolju prijaznih materialov za 2 – 4 igralce od sedmega leta naprej. Trajanje igre: približno 45 – 60 minut.

Cilj igre

Plujete po neznanem svetu, trgujete z blagom in s pomočjo čarovnije krotite pošasti. Z zlatom kupite čarobne talismane in se prvi vrnite v svoje pristanišče! 

Kako poteka igra?

Razdelite kartice na štiri kupčke glede na to, ali prikazujejo like, izzive, pustolovščine ali talismane. Vsak igralec izbere eno kartico z likom in eno kartico z izzivom in ju položi predse. Kupčka kartic s pustolovščinami in talismani položite ob igralno ploščo. Poleg kupčka kartic s talismani položite samo tri kartice s talismani. Te tri kartice naj bodo obrnjene s prednjo stranjo navzgor. Razvrstite žetone (glede na to, ali prikazujejo zlato, blago ali čarobno moč) in tako pripravite banko, ki naj bo dosegljiva vsem igralcem. Vsak igralec naj dobi tri žetone s čarobno močjo in tri blagovne žetone. Vsak igralec izbere ladjo in jo postavi v poljubno pristanišče, kamor se mora igralec tudi vrniti ob koncu igre.

Ko ste na vrsti, zavrtite puščico. Če pristanete na segmentu, ki zapoveduje dejanje, izvedite katero koli od treh dejanj. Če pristanete na  »-2«, se razdivja nevihta, ki vpliva na ladje vseh igralcev…

Iz svojega pristanišča lahko odplujete v katero koli smer. Med igro se pomikate naprej in nazaj. Ko ste na vrsti, ne morete končati na istem mestu, kot ste začeli. Vendar pa ne tavajte preveč naokoli – igralci, ki obplujejo osrednji otok in se vrnejo v svoje pristanišče, si prislužijo 15 dodanih točk.

Pristanišče in drugi predmeti

Vsakič, ko priplujete v črno pristanišče, izvlecite eno kartico s kupčka za pustolovščine. Tukaj tudi menjajte blago za zlato.

V rdečem pristanišču lahko kupite talismane. Izberite (eno ali več) izmed navzgor obrnjenih kartic s talismani ali izvlecite kartico s talismanom s kupčka navzdol obrnjenih kartic. Če vzamete navzgor obrnjeno kartico, jo takoj nadomestite z novo s kupčka. Tri kartice morajo biti namreč vedno obrnjene navzgor. Če dobite talisman, prikazan na vaši kartici za izziv, pri končnem štetju točk poleg vrednosti talismana pridobite 10 dodatnih točk.

Blago, čarobne moči in zlato: Lahko se odločite, da ladje ne boste premaknili, pač pa si naredite zalogo blaga ali čarobnih moči. Vzemite toliko žetonov, kot prikazuje puščica.

Nevihta, vetrovi in kladivo: Če puščica pristane na segmentu za nevihto, bo nevihta odpihnila ladje vseh igralcev za dve mesti. Vas nevihta lahko odpihne na brezvetrno območje ali na sive predele, otoke, pečine, zlate robove ali predele, ki jih zasedajo druge ladje. V teh primerih se vaša ladja poškoduje. Ladjo lahko popravite, če zavrtite kladivo na kolesu z vrtljivo puščico.

Pustolovščine

Med potovanjem vas čaka veliko pustolovščin, na primer:

 • Kartica za daljnogled (Spyglass): Ko ste tik na tem, da boste izvlekli kartico za pustolovščino, z daljnogledom preverite tri kartice na vrhu kupčka in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza. Drugi dve kartici vrnite na kupček in nikar ne povejte drugim igralcem, kaj prikazujeta!
 • Kartica za urok (Curse): S to kartico vmešate tri kartice s talismani, ki so bile obrnjene s sličico navzgor, nazaj v kupček kartic s talismani. Namesto njih navzgor obrnete tri druge
 • Kartice s pošastmi (Monster): Če povlečete eno od teh kartic, srečate pošast, ki jo je treba nemudoma ukrotiti! Vsaka kartica prikazuje, koliko čarobne moči je potrebne, da jo ukrotite. Krotiti jih lahko začnete tako, da porabite poljubno število žetonov s čarobnimi močmi (če jih imate).
 • Kartica dobrega vremena (Good Weather): S to kartico lahko ubežite posledicam nevihte.

… in še veliko več!

Med pustolovščino se boste bojevali tudi z drugimi ladjami! Če nekdo drug pridobi talismana, ki je prikazan na vaši kartici z izzivom, se borite zanjo! Svojo ladjo premaknite k ladji, ki jo želite napasti. Nato morata oba igralca zavrteti kolo (napadalec ga zavrti prvi). Kdor dobi višjo številko, lahko izbere talismana ali kartico s pustolovščino drugega igralca.

Konec igre

Igra se konča, ko se kateri koli od igralcev vrne v pristanišče, iz katerega je prvotno odplul. Igralni krog, ki poteka v tistem trenutku, je treba odigrati do konca. Nato lahko igralci seštejejo končno število točk.

Kaj je čar te igre?

Carta Magica je zelo taktična in zabavna družabna igra z veliko različnih situacij, kot so izmenjava blaga, zlata in talismanov, bitke z drugimi ladjami, ukrotiti je treba tudi pošasti… Zgodba te pustolovščine je prikazana preko čudovitih poslikanih kart, kolesom z vrtljivo puščico, žetoni in celo igralno ploščo… Odkrijte nov zemljevid neznanega sveta!

Video predstavitev (trailer):

 

Kot vse Marbushkine igre je tudi družabna igra Carta Magica narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberi, kako skrbimo za naš planet.

Podobni igri, kjer se lahko srečate z izjemnimi in čudovitimi bitji sta River in .

Igra Carta Magica je lahko zahtevna tudi za odrasle! Preberi Marbushkin blog o igri Carta Magica tukaj: Pustolovščine.


 

Méretek 21 × 21 × 3 cm
Játékidő

Játékosok száma

4

Ajánlott életkor

7+, Felnőtteknek

Játékszabály

,

Družabna igra Carta Magica, 7+ termékről 16 értékelés

 1. Szlovén

  Zelo pustolovska igra!

  Moj 7-letni sin obožuje to igro, saj vsebuje ladje, boj s pošastmi, nepredvidljive situacije in talismane s čarobnimi močmi! Ko jo začnemo igrati, čas kar švigne mimo! Priporočam!

 2. Szlovén

  Mojca Koder (megerősített tulajdonos)

  Mi smo nad to igro navduseni! Je zabavna, misticna, ravno prav zahtevna – pa ceprav jo igramo tudi veliki otroci 😉. Toplo priporocamo!

 3. Szlovén

  Marko

  To zabavno igro priporočam vsem. Je tudi za nas velike “otroke”. Tu se otroci naučijo taktike, domišljija pa tudi ne pozna meja….❤👍 +5

 4. Szlovén

  gogi Kastelic (megerősített tulajdonos)

  Enkratno, to je že naša druga igra.

 5. Szlovén

  Janja Sosič (megerősített tulajdonos)

  Ta igra je obnorela moja otroka, še posebej mojega kmalu 5-letnega sina. Že zjutraj, ko vstane, sprašuje, kdo bo z njim igral magično karto. Igramo jo vsi štirje in je prava zabava. Imamo jo že več kot dva tedna, pa jo še vedno dnevno igramo, otroka sploh. Res je super in jo priporočamo. Sem vesela, da sem jo nabavila med karanteno in sem hvaležna sodelavki Neži, da mi jo je priporočila!

 6. Szlovén

  Mojca (megerősített tulajdonos)

  Nekaj novega, drugačnega in predvsem zanimivega. Igra je super!

 7. Szlovén

  Špela (megerősített tulajdonos)

 8. Szlovén

  Daša K. (megerősített tulajdonos)

  Estetsko res dovršena igra, polna presenečenj in zanimivih dodatkov. Super za otroke in odrasle, ki imajo radi pustolovščine. Priporočam pa, da si vzamete čas za naštudirati pravila igre in da je prva igra bolj za učenje in odkrivanje same igre. 🙂

 9. Szlovén

  nataša M. (megerősített tulajdonos)

  Igra je super,zelo zanimiva, otroci ob njej zares uživajo, vendar pa pri nas ni šlo brez prisotnosti enega od staršev, ki je moral najprej igro pogruntati in jo nato sproti razlagati otrokom,čeprav sta otroka stara 12 in 10 let.
  Igra je za moj okus prezahtevna za osemletnike,razen,če je prisotna starejša oseba, ki vodi igro,sproti razlaga pravila in prevaja kartice,ki so v angleščini.

 10. Szlovén

  Urška (megerősített tulajdonos)

 11. Szlovén

  Anonimno (megerősített tulajdonos)

 12. Szlovén

  Teja Č. (megerősített tulajdonos)

 13. Szlovén

  Gašper (megerősített tulajdonos)

  Želel bi si bolj uporabnih navodil, kar nekaj časa smo potrebovali, da smo sploh razbrali smisel igre.

 14. Szlovén

  Anonimno (megerősített tulajdonos)

  Dobra kakovost in izgled izdelka. Prijetna pustolovska igra.

 15. Szlovén

  Ana Jenko (megerősített tulajdonos)

  Super igra za celo družino

 16. Szlovén

  Metka M. (megerősített tulajdonos)

  Z igro smo zelo zadovoljni. Je zabavna, ima sicer nekoliko več pravil, vendar se jih hitro osvoji, saj so logična. Cilj je nabrati čim več zakladov – naš 8-letnik je precejšenj navdušenec nad raznoraznimi dragocenostmi, kar je vsekakor plus. Ilustracije so sijajne, pošasti so ravno prav strašne. Vsekakor priporočam.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

0
Kosár