Družabna igra Christmas Tale, 5+

Ocenjeno z 0 od 5 na podlagi ocene 6 strank
(6 mnenj strank)

40.00

Christmas Tale je pustolovska družabna igra, najbolj primerna za božično/ novoletno obdobje.

V mestecu daleč daleč stran prav vsi vznemirjeno pričakujejo božič. Na vseh oknih svetijo božične lučke, hiše pa so čudovito okrašene in pripravljene na praznike. Prizor je tako dih jemajoč, da za hip prevzame celo angelčka. Le tako se je lahko zgodilo, da se je pred njim kar naenkrat pojavil snežni oblak. Angelčku je spodrsnilo in darila so se raztresla naokrog. Ravno takrat pa se tudi otroci vračajo z božičnega praznovanja v šoli. Njihova pot je dolga in spolzka. Otroci se zato večkrat ustavijo, da si ogledajo izložbe, poklepetajo, poberejo izgubljene kape in šale … Morda pa imajo tudi dovolj časa, da priskočijo angelčku na pomoč?

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Stanje: Na zalogi

Šifra: 0022 Kategoriji: , Oznaka:
Tip igre

Pustolovska družabna igra za 2 – 6 igralcev od petega leta naprej. Trajanje igre: približno 25 minut.

Cilj igre

Cilj igre je, da pomagate angelčku pobrati čim več izgubljena darila in jih prinesete pod božično drevo.

Kako poteka igra?

Igralno ploščo položite na sredino mize in sestavite 3D mesto in oblak, kot prikazuje slika. Nato si izberite figurico z likom in predse na kupček zložite ploščke, ki predstavljajo izgubljene predmete vseh izbranih likov. Angelčka postavite na polje, na katerem ni nobene ovire oziroma znaka. Ploščke z darili položite ob igralni plošči s prednjo stranjo navzdol. Naj se igra prične!

Začne najmlajši igralec. Vrzite igralno kocko in se ustrezno premaknite.

Luža: Če pristanete na polju z lužo, ne stopite vanjo, pač pa jo hitro preskočite in stopite na naslednje polje.

Stopinje: Če pristanete na polju s stopinjami, to pomeni, da je nekaj pritegnilo vašo pozornost. Morda ste se zastrmeli v odsev katedrale ali vas je prevzel zborček, morda izložba, polna igrač itn. Kar koli vas je že zamotilo, če stopite na to polje, morate izpustiti en igralni krog.

Led: Previdno! Če stopite na led, prav zlahka zdrsnete čez več polj! Puščica vam pokaže, kako daleč vam je zdrsnilo.

Globok sneg: Ker se lahko v globokem snegu premikate le zelo počasi, greste vedno le en korak naprej, ne glede na številko na vrženi kocki.

Lopata za sneg: Med vašim pohajkovanjem po mestu je zapadlo veliko snega, ki ga morate odkidati, preden lahko sploh vstopite v hišo. Izpustite en igralni krog.

Darilo: Če stojite na polju s sličico darila, morate nesrečnemu angelčku pomagati najti eno od raztresenih daril. Obrnite enega od ploščkov z darili in kar najhitreje (v 10–15 sekundah) poskusite v mestu najti darilo, ki je prikazano na sličici. Pri tem je dovoljeno premikanje okrog igralne plošče. Če najdete darilo, pokažite nanj. Drugi igralci naj preverijo, ali ste pokazali pravi paketek. Če gre za pravo darilo, bo angelček priletel k vam na polje, na katerem stojite. Nato mu lahko izročite darilo, ki ga bo pričaral pod božično smrečico.

Izziv: Darilo, prikazano na ploščku, lahko iščejo vsi igralci, ne le tisti, ki je izvlekel plošček. Angelček prileti k tistemu, ki darilo najhitreje najde. Tudi v tem primeru gre paket pod božično smrečico.

Angelček: Če prispete do polja, na katerem stoji angelček, lahko spet naredite toliko korakov, kolikor ste si jih nazadnje prislužili z metom kocke. Če je angelček na polju, kjer bi morali odkriti plošček z darilom, velja to pravilo in ploščka ne obračate.

Klepet: Če stopite na polje, kjer že stoji drug igralec, bosta gotovo poklepetala, kar se zna zavleči. To polje lahko zapustite, ko si z metom kocke priigrate številko pet ali šest.

Izgubljeni predmeti: Če stopite na polje z izgubljenim predmetom, morate k sebi poklicati njegovega lastnika, ne glede na to, ali je pred ali za vami. V tem primeru lahko nadaljujete ne glede na številko na vrženi kocki, saj to ne šteje kot klepet. Če najdete svoje lastne stvari, imate srečo! Če ob koncu igre na igralni plošči ostanejo še kaki izgubljeni predmeti, so izgubljeni za vedno. A nikar ne skrbite! Božič je tu in morda se med darili skriva tudi nova kapa ali šal. Vendar pa nazaj ne morete priklicati nekoga, ki je že na cilju. Ti igralci so že v prijetno topli sobi in klicev ne slišijo, lahko pa jim te predmete prinesete sami, če želite.

Konec igre

Zmaga igralec ki prvi prispe do božičnega drevesa. Igralce, ki so zaostali, lahko angelček ponese do ciljne črte, da bodo lahko praznovali božič z ostalimi.

Kaj je čar te igre?

Kot vse Marbushkine igre, tudi družabna igra Christmas Tale ima edinstveno umetniško grafiko, ki vzbuja božično vzdušje v vseh, od majhnih do odraslih. Popolna namizna igra za božično/ novoletno obdobje, ki bo še bolj združila vašo družino in bo zagotovila pustolovsko pripravo za naš najlepši praznik v letu.

Video predstavitev:


Kot vse Marbushkine igre je tudi igra Christmas Tale narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberite, kako skrbimo za naš planet.

Oglejte si še druge družabne igre, primerne za praznični čas: Kingdom


 

Dimenzije 32 × 16 × 3 cm
Čas igranja

Število igralcev

2-6

Priporočena starost

5+

Navodila

,

6 mnenj za Družabna igra Christmas Tale, 5+

 1. Anonimno (preverjena stranka)

 2. Tina B. (preverjena stranka)

  Zelo zadovoljni. Super igra. Hitra dostava in lepo zapakirano.

 3. Nina (preverjena stranka)

  Čarobno!

 4. Anonimno (preverjena stranka)

  Zabavna praznična igra za mlajše otroke.

 5. Borut V. (preverjena stranka)

  odlična igra za vso družino

 6. Magdalena (preverjena stranka)

  Zelo zanimiva in lepa igra praznična igra, ki za kar nekaj časa zamoti otroke. Priporočam😃

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Košarica