druzabna-igra-gu-2druzabna-igra-gu-3druzabne-igre-za-otroke-gu-4druzabne-igre-za-otroke-gu-5druzabne-igre-za-otroke-gu-6namizne-igre-gu-7
druzabna-igra-gu-1
druzabna-igra-gu-2
druzabna-igra-gu-3
druzabne-igre-za-otroke-gu-4
druzabne-igre-za-otroke-gu-5
druzabne-igre-za-otroke-gu-6
namizne-igre-gu-7

Čudovit svet Gü-jev

(3 mnenji strank)

36.00

Güji so izjemna bitja, ki se izvrstno spoznajo na rastline. Njihova posebnost so duhovita poimenovanja, ki vsebujejo črko ü. Ustvarjajo skrivne recepte iz najrazličnejših sestavin za zdravljenje rastlin. Sestavin se ne sme pomešati! Le ustrezna kombinacija kristalov lahko pozdravi obolelo rastlino. Zdravilne kristale je treba pobirati na čisto določenih jasah v gozdu. Vendar pa se drevesa nenehno premikajo, prav tako tudi vhodi na jase, zato imajo Güji nemalokrat težko nalogo. Ti premiki lahko pripeljejo tudi do nepričakovanih srečanj z gozdnimi bitji.

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Stanje: Na zalogi

Šifra: 0005 Kategoriji: , Oznaka:

Tip igre

Tekmovalna družabna igra, za 2 do 4 igralce od petega leta naprej. Trajanje igre: približno 20 minut.

Cilj igre

Cilj igre je pobrati ustrezne barvne kombinacije in med igro pomagati čim več rastlinam. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kako poteka igra?

Po navodilih sestavite premikajoči se gozd in ga postavite na sredino igralne plošče. Razvrstite kristale po barvi in jih razmestite po jasah. Morca (nagajajoči lik) postavite na vhod katere koli jase, gozdna bitja pa v vdolbine pri koreninah dreves. Premešajte kartice s čarobnimi recepti in jih položite s hrbtno stranjo navzgor ob igralno ploščo. Gornje tri kartice položite s sličico navzgor ob igralno ploščo. Izberite si figurico Güja in jo postavite v njegovo hiško v kotu igralne plošče. Figurice se premikajo in gozd se vrti, kot kažejo puščice in kvadratki na igralni plošči.

Ko pridete na vrsto, vrzite igralno kocko in izvedete dejanja prikazana na kocki (npr. pomaknite se po gozdu, postavite Morca na vhod naslednje jase ali zavrtite gozd…).

Ste prispeli do drevesnih korenin? Tam boste srečali različna gozdna bitja:

Fogbird – ta meglena ptica vas bo tako zmedla, da boste povsem pozabili, kam ste bili namenjeni! Vrnite se v hiško, da se zberete.

Twin eggs – dvojajce lahko podvoji katerega koli od kristalov, ki jih že imate.

Tradeberry – menjavček lahko vstopi na katero koli jaso, z njim lahko menjate kristale…

Srečni kamen Lükkerspünt – s pomočjo tega kamna lahko proti sebi sami zavrtite katero koli jaso, s katere bi želeli pobrati kristal ali katerega od pomočnikov, ki ga najbolj potrebujete.

Kristaložer Gümütür – najraje ima barvne kristale, ki jih pohrusta z največjim užitkom. Če stopite na njegov kvadratek, mu morate ponuditi kristal…

…. in še veliko več!

Če ste zbrali kombinacijo kristalov, razvidno s katere od navzgor obrnjenih kartic z recepti, ste pozdravili rastlino, prikazano na kartici.

Konec igre

Igra se konča, ko zmanjka kartic z recepti. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kaj je čar te igre?

Čudoviti svet Gü-jev je ena najlepših družabnih iger z ljubkimi, zabavnimi Gü-ji, očarljivimi rastlinami in živahnim, 3D gozdom. Prava pustolovščina za najmlajše, polna čarovnije. Tudi najmlajši lahko sodelujejo v tej igri, ki zagotovo bo njihov velik favorit.

Video predstavitev (trailer):

 

Kot vse Marbushkine igre, je tudi družabna igra Čudovit svet Gü-jev narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirj, les, organski tekstil. Preberi tukaj kako skrbimo za naš planet.

Podobni igri, kjer se lahko srečate z izjemnimi in čudovitimi bitji sta Carta Magica in River.

Preberi katere so Top 3 najbolj popularne Marbushka igre (ena je Čudovit svet Gü-jev 🙂 ) : Top 3


 

Dimenzije 21 × 21 × 3 cm
Čas igranja

Število igralcev

4

Priporočena starost

5+

Navodila

,

3 mnenji za Čudovit svet Gü-jev

 1. Čudovita namizna igra! (preverjena stranka)

  Tole igro imamo pri nas najraje, ker jo lahko igramo prav vsi, tudi naša petletnica! Sama igra je prava paša za oči, pa tudi zgodba v ozadju je zelo simpatična. Prijetno preživljanje časa z družino zagotovljeno!

 2. Miha (preverjena stranka)

  Igro Gü sem prvič videl na spletnem oglasu in takoj sem opazil dober dizajn, nekakšno edinstvenost in zanimivo zgodbo.
  Prvo kar sem opazil je bil sam material škatle. Poleg lepe slike spredaj in informacije kaj vse igra vsebuje zadaj, mi je bila škatla zelo všeč samo na otip. V škatli pa seveda ogromno manših delov igre kaj je seveda velik plus pri meni! Celo igralno ploščo sestaviti, postaviti vse pošasti in kristale na svoje mesto – Super!
  Sestavni deli igralne ploščadi kot tudi vseh figur so isti kvalitetni material, gladek na otip kot zunanja škatla. Všeč mi je tudi da se igra lahko igra samo z dvema igralcema. Ko sem imel vse pripravljeno na igro, sem seveda moral prebrati navodila. Tukaj pa sem imel majhen problem. Igro sva morala igrati kar nekajkrat da sva “pogruntala” vsa pravila. In še vedno za dve stvari ne veva kako se odigrajo ko pride do tega med igro. Res je da dosedaj takega stila igre nisem videl in mi deluje res unikaten. Vse to vrtenje v eno smer, nato Morc v drugo smer, en Gu domov, drug dobi kristal itd. Drugače mi je pa všeč da je igra hitra (cca. 15-20 minut), da vsebuje veliko različnih elementov, samo pravila bi lahko bila malce bolj jasno razložena glede na to da je veliko elementov ki se veliko križajo. Igramo sicer igralci družabnih iger (20 let +) in igra je že položena na vrh predala z igrami. Priporočam!

 3. Tjaša (preverjena stranka)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Košarica
Scroll to Top