BESTSELLER

Družabna igra Čudovit svet Gü-jev, 5+

(26 mnenj strank)

40.00

Čudovita družabna igra izpod rok Marbushke je namizna igra z ljubkimi, zabavnimi Gü-ji, očarljivimi rastlinami in živahnim, 3D gozdom. Güji so izjemna bitja, ki se izvrstno spoznajo na rastline. Njihove posebnosti so duhovita poimenovanja, ki vsebujejo črko ü. Ustvarjajo skrivne recepte iz najrazličnejših sestavin za zdravljenje rastlin. Sestavin se ne sme pomešati! Le ustrezna kombinacija kristalov lahko pozdravi obolelo rastlino. Zdravilne kristale je treba pobirati na natančno določenih jasah v gozdu. Vendar pa se drevesa nenehno premikajo, prav tako tudi vhodi na jase, zato imajo Güji nemalokrat težko nalogo. Ti premiki lahko pripeljejo tudi do nepričakovanih srečanj z gozdnimi bitji.

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Stanje: Na zalogi

Šifra: 0005 Kategoriji: , Oznaka:

Tip igre

Tekmovalna družabna igra za 2 – 4 igralce od petega leta naprej. Trajanje igre: približno 20 minut.

Cilj igre

Cilj igre je pobrati ustrezne barvne kombinacije in med igro pomagati čim več rastlinam. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kako poteka igra?

Po navodilih sestavite premikajoči se gozd in ga postavite na sredino igralne plošče. Razvrstite kristale po barvi in jih razmestite po jasah. Morca (nagajivi lik) postavite na vhod katere koli jase, gozdna bitja pa v vdolbine pri koreninah dreves. Premešajte kartice s čarobnimi recepti in jih položite s hrbtno stranjo navzgor ob igralno ploščo. Zgornje tri kartice položite s sličico navzgor ob igralno ploščo. Izberite si figurico Güja in jo postavite v njegovo hiško v kotu igralne plošče. Figurice se premikajo in gozd se vrti, kot kažejo puščice in kvadratki na igralni plošči.

Ko pridete na vrsto, vrzite igralno kocko in izvedite dejanja prikazana na kocki (npr. pomaknite se po gozdu, postavite Morca na vhod naslednje jase ali zavrtite gozd …).

Ste prispeli do drevesnih korenin? Tam boste srečali različna gozdna bitja:

Fogbird – ta meglena ptica vas bo tako zmedla, da boste povsem pozabili, kam ste bili namenjeni! Vrnite se v hiško, da se zberete.

Twin eggs – dvojajce lahko podvoji katerega koli od kristalov, ki jih že imate.

Tradeberry – menjavček lahko vstopi na katero koli jaso, z njim lahko menjate kristale …

Srečni kamen Lükkerspünt – s pomočjo tega kamna lahko proti sebi sami zavrtite katero koli jaso, s katere bi želeli pobrati kristal ali katerega od pomočnikov, ki ga najbolj potrebujete.

Kristaložer Gümütür – najraje ima barvne kristale, ki jih pohrusta z največjim užitkom. Če stopite na njegov kvadratek, mu morate ponuditi kristal …

…. in še veliko več!

Če ste zbrali kombinacijo kristalov, razvidno s katere od navzgor obrnjenih kartic z recepti, ste pozdravili rastlino, prikazano na kartici.

Konec igre

Igra se konča, ko zmanjka kartic z recepti. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kaj je čar te igre?

Čudoviti svet Gü-jev je ena najlepših družabnih iger z ljubkimi, zabavnimi Güji, očarljivimi rastlinami in živahnim 3D gozdom. Igra bo zagotovo zelo priljubljena pri najmlajših igralcih, saj je polna pustolovščin in čarovnije.

Video predstavitev (trailer):

 

Kot vse Marbushkine igre je tudi družabna igra Čudovit svet Gü-jev narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberi, kako skrbimo za naš planet.

Podobni igri, kjer se lahko srečate z izjemnimi in čudovitimi bitji sta Carta Magica in River.

Preberi, katere so Top 3 najbolj popularne Marbushka igre (ena je Čudovit svet Gü-jev :-): Top 3


 

Dimenzije 21 × 21 × 3 cm
Čas igranja

Število igralcev

4

Priporočena starost

5+

Navodila

,

26 mnenj za Družabna igra Čudovit svet Gü-jev, 5+

 1. Slovenščina

  Čudovita namizna igra! (preverjena stranka)

  Tole igro imamo pri nas najraje, ker jo lahko igramo prav vsi, tudi naša petletnica! Sama igra je prava paša za oči, pa tudi zgodba v ozadju je zelo simpatična. Prijetno preživljanje časa z družino zagotovljeno!

 2. Slovenščina

  Miha (preverjena stranka)

  Igro Gü sem prvič videl na spletnem oglasu in takoj sem opazil dober dizajn, nekakšno edinstvenost in zanimivo zgodbo.
  Prvo kar sem opazil je bil sam material škatle. Poleg lepe slike spredaj in informacije kaj vse igra vsebuje zadaj, mi je bila škatla zelo všeč samo na otip. V škatli pa seveda ogromno manših delov igre kaj je seveda velik plus pri meni! Celo igralno ploščo sestaviti, postaviti vse pošasti in kristale na svoje mesto – Super!
  Sestavni deli igralne ploščadi kot tudi vseh figur so isti kvalitetni material, gladek na otip kot zunanja škatla. Všeč mi je tudi da se igra lahko igra samo z dvema igralcema. Ko sem imel vse pripravljeno na igro, sem seveda moral prebrati navodila. Tukaj pa sem imel majhen problem. Igro sva morala igrati kar nekajkrat da sva “pogruntala” vsa pravila. In še vedno za dve stvari ne veva kako se odigrajo ko pride do tega med igro. Res je da dosedaj takega stila igre nisem videl in mi deluje res unikaten. Vse to vrtenje v eno smer, nato Morc v drugo smer, en Gu domov, drug dobi kristal itd. Drugače mi je pa všeč da je igra hitra (cca. 15-20 minut), da vsebuje veliko različnih elementov, samo pravila bi lahko bila malce bolj jasno razložena glede na to da je veliko elementov ki se veliko križajo. Igramo sicer igralci družabnih iger (20 let +) in igra je že položena na vrh predala z igrami. Priporočam!

 3. Slovenščina

  Tjaša (preverjena stranka)

 4. Slovenščina

  Neža Manfreda (preverjena stranka)

  Veselje se prične že s 3D postavitvijo čarobnega sveta Gü-jev. Sprva sem mislila, da bo pravil za 4 in 5 letnika preveč, da jima bodo odveč srečanja z Megleno ptico in Morcom, ampak sta vzljubila vsa bitja, tudi ta, od katerih nimata koristi, pravila pa sta si zaradi pravljičnosti vsebine hitro zapomnila (bolje kot jaz) oz. nam jih ni tečno ponavljati, če katero pozabimo. Hkrati so na mnogih karticah “sestavine”, ki jih otroci prepoznajo, kar jim igro še bolj približa. Zato ni težko vstopiti v čarobni svet Gü-jev, le izstopiš verjetno nikoli več ne. Igra, ki ne pusti ravnodušnih niti odraslih, vsaj tistih, ki niso zaprli vrat svetu, o katerem so fantazirali kot otroci.

 5. Slovenščina

  Maša (preverjena stranka)

 6. Slovenščina

  Mojca (preverjena stranka)

  Vsi v družini uživamo v tej igri! Odlična je, lepo izdelana in primerno “dolga” za petletnika.

 7. Slovenščina

  Vesna (preverjena stranka)

 8. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

  nismo je še odprli, čakala bo pod smrekico do 31.12.;) ocenila sem jo na podlagi videnega pri predstavitvi igrice

 9. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

  Pestra igra, pri kateri je potrebno kar dobro vklopiti možgane, naši 5-letnici zelo všeč.

 10. Slovenščina

  Sanja MARKEŽIČ (preverjena stranka)

  Celi družini je všeč. Naš 5 letnik jo zelo rad privleče na plan in se igra.

 11. Slovenščina

  Karolina K. (preverjena stranka)

 12. Slovenščina

  Ivana Kuzmanović (preverjena stranka)

 13. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

 14. Slovenščina

  Špela (preverjena stranka)

  Čudovita igra, ki je zabavna tudi za odrasle. Veselo druženje z otroci, ki prebuja domišljijo in minute kar bežijo.

 15. Slovenščina

  Urška (preverjena stranka)

 16. Slovenščina

  Ajda Rems (preverjena stranka)

  Najlepša in najbolj zanimiva igra v naši zbirki in prva Marbushkina.
  Grafika je čudovita, zgodba pa zelo zanimiva za našega 5-letnika. Vsakič z veseljem nabira kristale in pozdravi raslince, se krega ko mu zlobni Morc prekriža pot in ves čas lovi gozdno Žužo, da mu pomaga čimprej zmagati.
  Res priporočam, mi pa že veselo izbiramo katera bo naša naslednja Marbushka igra.

 17. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

 18. Slovenščina

  Marijana J. (preverjena stranka)

 19. Slovenščina

  Rebeka (preverjena stranka)

 20. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

  Kvalitetno izdelano, čudovit izgled izdelka, enostavno za igranje z otroci.

 21. Slovenščina

  Magdalena (preverjena stranka)

  Igra, ki očara – ne samo s svojo domiselnostjo ampak tudi s čudovitimi ilustracijami. V njej uživamo vsi, od mlajših pa do starejših generacij. Toplo priporočam! 😃💖

 22. Slovenščina

  Sabina (preverjena stranka)

  Super igra za vse starosti. Izredno dinamična in zabavna.

 23. Slovenščina

  Saša (preverjena stranka)

  Simpatična igrica. V začetku so se mi zdela navodila preveč zapletena za pet letnike, ampak otroci se hitro seznanijo z njimi. Ne priporočam pa za igranje na prostem, ker diamantkov ni lahko iskati v travi 🙂

 24. Slovenščina

  Tina Kodrič (preverjena stranka)

  Super, domiselna.

 25. Slovenščina

  Anonimno (preverjena stranka)

  Zelo simpatična igra. Hčerki (5 in 7) jo obožujeta. Hitro sta osvojili pravila in sedaj onidve popravljate mene. Se mi zdi, da je igra dobra priprava za strateške igre za starejše.

 26. Slovenščina

  Klara (preverjena stranka)

  Igra je bila v darilo, žal pa ne vem kako so z igro zadovoljni.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Košarica