Družabna igra Čudovit svet Gü-jev, 5+

(26 customer reviews)

40.00

Čudovita družabna igra izpod rok Marbushke je namizna igra z ljubkimi, zabavnimi Gü-ji, očarljivimi rastlinami in živahnim, 3D gozdom. Güji so izjemna bitja, ki se izvrstno spoznajo na rastline. Njihove posebnosti so duhovita poimenovanja, ki vsebujejo črko ü. Ustvarjajo skrivne recepte iz najrazličnejših sestavin za zdravljenje rastlin. Sestavin se ne sme pomešati! Le ustrezna kombinacija kristalov lahko pozdravi obolelo rastlino. Zdravilne kristale je treba pobirati na natančno določenih jasah v gozdu. Vendar pa se drevesa nenehno premikajo, prav tako tudi vhodi na jase, zato imajo Güji nemalokrat težko nalogo. Ti premiki lahko pripeljejo tudi do nepričakovanih srečanj z gozdnimi bitji.

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Out of stock

SKU: 0005 Categories: , Tag:

Tip igre

Tekmovalna družabna igra za 2 – 4 igralce od petega leta naprej. Trajanje igre: približno 20 minut.

Cilj igre

Cilj igre je pobrati ustrezne barvne kombinacije in med igro pomagati čim več rastlinam. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kako poteka igra?

Po navodilih sestavite premikajoči se gozd in ga postavite na sredino igralne plošče. Razvrstite kristale po barvi in jih razmestite po jasah. Morca (nagajivi lik) postavite na vhod katere koli jase, gozdna bitja pa v vdolbine pri koreninah dreves. Premešajte kartice s čarobnimi recepti in jih položite s hrbtno stranjo navzgor ob igralno ploščo. Zgornje tri kartice položite s sličico navzgor ob igralno ploščo. Izberite si figurico Güja in jo postavite v njegovo hiško v kotu igralne plošče. Figurice se premikajo in gozd se vrti, kot kažejo puščice in kvadratki na igralni plošči.

Ko pridete na vrsto, vrzite igralno kocko in izvedite dejanja prikazana na kocki (npr. pomaknite se po gozdu, postavite Morca na vhod naslednje jase ali zavrtite gozd …).

Ste prispeli do drevesnih korenin? Tam boste srečali različna gozdna bitja:

Fogbird – ta meglena ptica vas bo tako zmedla, da boste povsem pozabili, kam ste bili namenjeni! Vrnite se v hiško, da se zberete.

Twin eggs – dvojajce lahko podvoji katerega koli od kristalov, ki jih že imate.

Tradeberry – menjavček lahko vstopi na katero koli jaso, z njim lahko menjate kristale …

Srečni kamen Lükkerspünt – s pomočjo tega kamna lahko proti sebi sami zavrtite katero koli jaso, s katere bi želeli pobrati kristal ali katerega od pomočnikov, ki ga najbolj potrebujete.

Kristaložer Gümütür – najraje ima barvne kristale, ki jih pohrusta z največjim užitkom. Če stopite na njegov kvadratek, mu morate ponuditi kristal …

…. in še veliko več!

Če ste zbrali kombinacijo kristalov, razvidno s katere od navzgor obrnjenih kartic z recepti, ste pozdravili rastlino, prikazano na kartici.

Konec igre

Igra se konča, ko zmanjka kartic z recepti. Zmaga igralec, ki pobere največ kartic z recepti in pozdravi največ rastlin.

Kaj je čar te igre?

Čudoviti svet Gü-jev je ena najlepših družabnih iger z ljubkimi, zabavnimi Güji, očarljivimi rastlinami in živahnim 3D gozdom. Igra bo zagotovo zelo priljubljena pri najmlajših igralcih, saj je polna pustolovščin in čarovnije.

Video predstavitev (trailer):

 

Kot vse Marbushkine igre je tudi družabna igra Čudovit svet Gü-jev narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberi, kako skrbimo za naš planet.

Podobni igri, kjer se lahko srečate z izjemnimi in čudovitimi bitji sta Carta Magica in River.

Preberi, katere so Top 3 najbolj popularne Marbushka igre (ena je Čudovit svet Gü-jev :-): Top 3


 

Dimensions 21 × 21 × 3 cm
Play time

Number of players

4

Recommended age

5+

Game rule

,

26 reviews for Družabna igra Čudovit svet Gü-jev, 5+

 1. Slovenian

  Čudovita namizna igra! (verified owner)

  Tole igro imamo pri nas najraje, ker jo lahko igramo prav vsi, tudi naša petletnica! Sama igra je prava paša za oči, pa tudi zgodba v ozadju je zelo simpatična. Prijetno preživljanje časa z družino zagotovljeno!

 2. Slovenian

  Miha (verified owner)

  Igro Gü sem prvič videl na spletnem oglasu in takoj sem opazil dober dizajn, nekakšno edinstvenost in zanimivo zgodbo.
  Prvo kar sem opazil je bil sam material škatle. Poleg lepe slike spredaj in informacije kaj vse igra vsebuje zadaj, mi je bila škatla zelo všeč samo na otip. V škatli pa seveda ogromno manših delov igre kaj je seveda velik plus pri meni! Celo igralno ploščo sestaviti, postaviti vse pošasti in kristale na svoje mesto – Super!
  Sestavni deli igralne ploščadi kot tudi vseh figur so isti kvalitetni material, gladek na otip kot zunanja škatla. Všeč mi je tudi da se igra lahko igra samo z dvema igralcema. Ko sem imel vse pripravljeno na igro, sem seveda moral prebrati navodila. Tukaj pa sem imel majhen problem. Igro sva morala igrati kar nekajkrat da sva “pogruntala” vsa pravila. In še vedno za dve stvari ne veva kako se odigrajo ko pride do tega med igro. Res je da dosedaj takega stila igre nisem videl in mi deluje res unikaten. Vse to vrtenje v eno smer, nato Morc v drugo smer, en Gu domov, drug dobi kristal itd. Drugače mi je pa všeč da je igra hitra (cca. 15-20 minut), da vsebuje veliko različnih elementov, samo pravila bi lahko bila malce bolj jasno razložena glede na to da je veliko elementov ki se veliko križajo. Igramo sicer igralci družabnih iger (20 let +) in igra je že položena na vrh predala z igrami. Priporočam!

 3. Slovenian

  Tjaša (verified owner)

 4. Slovenian

  Neža Manfreda (verified owner)

  Veselje se prične že s 3D postavitvijo čarobnega sveta Gü-jev. Sprva sem mislila, da bo pravil za 4 in 5 letnika preveč, da jima bodo odveč srečanja z Megleno ptico in Morcom, ampak sta vzljubila vsa bitja, tudi ta, od katerih nimata koristi, pravila pa sta si zaradi pravljičnosti vsebine hitro zapomnila (bolje kot jaz) oz. nam jih ni tečno ponavljati, če katero pozabimo. Hkrati so na mnogih karticah “sestavine”, ki jih otroci prepoznajo, kar jim igro še bolj približa. Zato ni težko vstopiti v čarobni svet Gü-jev, le izstopiš verjetno nikoli več ne. Igra, ki ne pusti ravnodušnih niti odraslih, vsaj tistih, ki niso zaprli vrat svetu, o katerem so fantazirali kot otroci.

 5. Slovenian

  Maša (verified owner)

 6. Slovenian

  Mojca (verified owner)

  Vsi v družini uživamo v tej igri! Odlična je, lepo izdelana in primerno “dolga” za petletnika.

 7. Slovenian

  Vesna (verified owner)

 8. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

  nismo je še odprli, čakala bo pod smrekico do 31.12.;) ocenila sem jo na podlagi videnega pri predstavitvi igrice

 9. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

  Pestra igra, pri kateri je potrebno kar dobro vklopiti možgane, naši 5-letnici zelo všeč.

 10. Slovenian

  Sanja MARKEŽIČ (verified owner)

  Celi družini je všeč. Naš 5 letnik jo zelo rad privleče na plan in se igra.

 11. Slovenian

  Karolina K. (verified owner)

 12. Slovenian

  Ivana Kuzmanović (verified owner)

 13. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

 14. Slovenian

  Špela (verified owner)

  Čudovita igra, ki je zabavna tudi za odrasle. Veselo druženje z otroci, ki prebuja domišljijo in minute kar bežijo.

 15. Slovenian

  Urška (verified owner)

 16. Slovenian

  Ajda Rems (verified owner)

  Najlepša in najbolj zanimiva igra v naši zbirki in prva Marbushkina.
  Grafika je čudovita, zgodba pa zelo zanimiva za našega 5-letnika. Vsakič z veseljem nabira kristale in pozdravi raslince, se krega ko mu zlobni Morc prekriža pot in ves čas lovi gozdno Žužo, da mu pomaga čimprej zmagati.
  Res priporočam, mi pa že veselo izbiramo katera bo naša naslednja Marbushka igra.

 17. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

 18. Slovenian

  Marijana J. (verified owner)

 19. Slovenian

  Rebeka (verified owner)

 20. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

  Kvalitetno izdelano, čudovit izgled izdelka, enostavno za igranje z otroci.

 21. Slovenian

  Magdalena (verified owner)

  Igra, ki očara – ne samo s svojo domiselnostjo ampak tudi s čudovitimi ilustracijami. V njej uživamo vsi, od mlajših pa do starejših generacij. Toplo priporočam! 😃💖

 22. Slovenian

  Sabina (verified owner)

  Super igra za vse starosti. Izredno dinamična in zabavna.

 23. Slovenian

  Saša (verified owner)

  Simpatična igrica. V začetku so se mi zdela navodila preveč zapletena za pet letnike, ampak otroci se hitro seznanijo z njimi. Ne priporočam pa za igranje na prostem, ker diamantkov ni lahko iskati v travi 🙂

 24. Slovenian

  Tina Kodrič (verified owner)

  Super, domiselna.

 25. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

  Zelo simpatična igra. Hčerki (5 in 7) jo obožujeta. Hitro sta osvojili pravila in sedaj onidve popravljate mene. Se mi zdi, da je igra dobra priprava za strateške igre za starejše.

 26. Slovenian

  Klara (verified owner)

  Igra je bila v darilo, žal pa ne vem kako so z igro zadovoljni.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

0
Shopping cart