Družabna igra Dogs & Homes, 5+

(5 mnenj strank)

40.00

Družabna igra, ki združuje značilnosti spominske igre z družabno igro, primerna tudi za najmlajše. Ko so lastniki kužkov v službi, čas teče neverjetno počasi. Težko je biti priden in potrpežljiv kužek, ko pa zunaj čakajo vznemirljive pustolovščine! Prav preprosto se je izmuzniti skozi vrata na prostost. Vrniti se domov brez pomoči pa je lahko prav težavna naloga. Sledite namigom v parku in kužkom, ki so zašli, pomagajte do doma!

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Ni na zalogi

Šifra: 0006 Kategoriji: , Oznaka:

Tip igre

Tekmovalna družabna igra za 2 – 4 igralce od petega leta naprej. Trajanje igre: približno 20 minut.

Cilj igre

Zmaga igralec, ki s svojim izvrstnim spominom najhitreje prehodi park in pripelje največ izgubljenih kužkov nazaj k lastnikom.

Kako poteka igra?

Hišice poljubno razporedite po parku (po tri na vsako stran). Ploščke z ovratnicami položite na za to označena mesta na igralni plošči. Vsak igralec naj si izbere figurico in jo postavi v enega od kotov parka. Igralci svoje figurice pomikajo po potki v parku, pri čemer sledijo namigom, dokler ne najdejo katerega od kužkov. Mesta v parku, kjer so kužki, so označena s ploščki z ovratnicami. V parku in na ploščkih z namigi so polja z različnimi vzorci (trava, opeke, kamenje, pesek). Če se vzorčka na ploščku in na polju, na katerem stojite, ujemata, lahko stopite naprej.

Ste se uspeli prebiti do ene od ovratnic s točnim številom potrebnih korakov? Krasno! Našli ste izgubljenega kužka. Vzemite plošček in enega kužka s kupa. Preverite barvo kužkove ovratnice in poiščite hišico z vrati enake barve. Če pa že znate šteti, lahko na ovratnici najdete kužkovo hišno številko. To je njegov dom, kamor ga boste morali odpeljati, ko boste spet na vrsti.

Ko prispete do prostora pred hišico (s hišico ga povezuje črta), predajte kužka njegovemu lastniku. To pomeni, da ga postavite na hiško. Ovratnico obdržite vse do konca igre, saj boste tako vedeli, koliko kužkov ste odpeljali domov. Pri hiši se vaš igralni krog konča. Drugega kužka lahko začnete iskati šele, ko ste naslednjič na vrsti.

Konec igre

Igra se konča šele, ko vsi kužki prispejo domov. Zmaga igralec, ki je domov odpeljal največ kužkov oziroma je zbral največ ploščkov z ovratnicami.

Kaj je čar te igre?

Kužki so zelo simpatični in smešni! Igralna plošča in hišice so čudovite barve, lepe na pogled. Pravila so enostavna in tudi razumljiva za najmlajše. Igra združuje značilnosti spominske igre z družabno igro.

Video posnetek (trailer):

 

Kot vse Marbushkine igre je tudi družabna igra Dogs & Homes narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberite, kako skrbimo za naš planet.

Tukaj lahko preberite zgodbo o družini, ki ustvarja igre Marbushka (v angleščini): Inreview with Beatrix Bohony.


 

Teža 670 kg
Dimenzije 32 × 13 × 3 cm
Čas igranja

Število igralcev

2-4

Priporočena starost

5+

Navodila

,

5 mnenj za Družabna igra Dogs & Homes, 5+

 1. Slovenščina

  Zelo všečna igra!

  Te igre so res nekaj posebnega – iz okolju prijaznih materialov, čudovite na pogled in s prisrčnimi zgodbami! Otroka zelo uživata, ko pomagata kužkom nazaj do njihovih hišk!

 2. Slovenščina

  Matevž (preverjena stranka)

  Odlična igra, kjer pride do izraza spomin. Zelo lepo narejene figure, tudi postavitev se spreminja iz igre v igro, kar vpliva na raznoliko igranje.

 3. Slovenščina

  Jana M. (preverjena stranka)

  Igro igramo s sinom, starim skora 5 let. Je odlična igra, navodila so jasno napisana. Zelo všeč mi je tudi to, da sta dve težavnostni stopnji, saj bo igra sigurno aktualna še dolgo časa.
  Ilustracije same so vrhunske, vsakič znova odkrijemo kakšen detalj! Izdelava je več kot odlična, vse lepo zapakirano, res celotna izkušnja je vrhunska! Je naša prva Marbushka igra, pa zagotovo ne zadnja!

 4. Slovenščina

  Katja Pirc (preverjena stranka)

 5. Slovenščina

  Sasa (preverjena stranka)

  Izredno lepa igra, dinamika igre boljša, če igrata več kot 2 igralca

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Košarica