Družabna igra Glasshouse, 4+

(8 mnenji strank)

36.00

Zabavna družabna igra za najmlajše od znamke Marbushke. Ker v deželi nočnih vil in vilincev nikoli ne posije sonce, rastline uspevajo le v rastlinjaku. Zanje skrbijo kresničke, ki jim dajejo svetlobo za rast. Nagajiv muc po imenu Zeleni Hihitavček jih rad preganja z jase. Nočne vile in vilinci pomagajo izgubljenim kresničkam. Zbirajo jih v laterne in jih vračajo v varen rastlinjak. Pri tem upajo, da jim Zeleni Hihitavček na poti ne povzroči še več težav.

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Stanje: Na zalogi

Šifra: 0002 Kategoriji: , Oznaka:

Tip igre

Sodelovalna družabna igra (s tekmovalno različico) za 2 – 4 igralce od četrtega leta naprej. Trajanje igre: približno 15 minut.

Cilj igre

Vrnite vse kresničke z jase v rastlinjak, preden Zeleni Hihitavček razbije vse štiri laterne.

Kako poteka igra?

Igralno ploščo postavite na sredino igralne površine. Kresničke položite na jaso sredi plošče. Rastlinjak postavite na vrhnji del igralne plošče k soju svetlobe. Zelenega Hihitavčka postavite na polje z modrim odtisom tačke. Igralci si izberejo lik nočne vile ali vilinca in barvno ujemajočo se laterno.

Ko ste na vrsti, zavrtite kolo in izvedite zahtevano dejanje. Če puščica pokaže na:

 • stopinje: premaknite svoj lik v smeri urnega kazalca na naslednje polje, ki se barvno ujema s segmentom na kolesu.
 • kresničko: premaknite svoj lik na naslednje polje, ki se barvno ujema s segmentom na kolesu in poberite eno kresničko z jase. Spravite jo v svojo laterno.
 • Zelenega Hihitavčka: premaknite muca na naslednje polje, označeno z odtisom mačje tačke. Premikate ga v nasprotni smeri urinega kazalca.

V vilinsko laterno smete spraviti največ 3 kresničke. Ko gre vila mimo vhoda v rastlinjak, lahko kresničke iz laterne spravi v rastlinjak.

Kadar vila sreča Zelenega Hihitavčka in ima v svoji laterni kresničke, mora vila vse kresničke iz laterne vrniti na jaso. Poleg tega mora ob prvem srečanju z mucem obrniti laterno na drugo stran. Laterna ostane obrnjena do konca igre. Vile lahko zbirajo kresničke tudi v obrnjenih laternah.

Konec igre

Zmagate, če so vse kresničke v rastlinjaku, še preden Zelenemu Hihitavčku uspe razbiti vse štiri laterne. Zeleni Hihitavček zmaga, če razbije vse štiri laterne, preden vam uspe vrniti vse kresničke v rastlinjak.

Kaj je čar te igre?

Je zelo smešna družabna igra, ki najmlajše uči, kako s sodelovanjem dosežemo zmago. In zmaga proti muci ni enostavna!

Video predstavitev (trailer):

 

Kot vse Marbushkine igre je tudi igra Glasshouse narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberite, kako skrbimo za naš planet.

Kaj je oblikovalko Beatrix Bohony navdihnilo za ustvarjanje igre Glasshouse? Preberi tukaj: Pravljični vrt


 

Dimenzije21 × 21 × 3 cm
Čas igranja

Število igralcev

2-4

Priporočena starost

4+

Navodila

,

8 mnenji za Družabna igra Glasshouse, 4+

 1. Miha (preverjena stranka)

  Igro Glasshouse bi lahko opisla z le nekaj besedami: preprosta, hitra in seveda lepa za pogledati. Pravila pri tej igri so zelo jasna preprosta. Všeč mi je sam način igranja. Ne igraš klasično tekmovalno ampak vsi igralci tekmujemo proti mačku hihitalčku. Kar pa ni tako preprosto kot se zdi. Mucota je kar težko premagati. Kar mi je zelo všeč, saj to samo še bolj požene igralni duh in igramo še enkrat in še enkrat, dokler ne naberemo vseh kresničk in zmagamo skupaj! Ko sem igro odprl sem videl, da so tri lesene podlogice, ki držijo igralne figure pokonci, odlepljene. Najprej sem mislil da se figure sproti sestavlja ampak kasneje sem moral nanovo zalepiti figure s podlogo saj so se vidno odlepile. Ampak neglede na to- Igra izgleda super, igra se super! Priporočam!

 2. Marko

  Igro redno igram z mojima fantoma. Med samo igro se toliko nasmejimo, saj nam mačkon stalno nagaja in nam ne pusti zmagati. Zelo priporočam!

 3. Luka (preverjena stranka)

  Odlična preprosta igra za otroke. Moja 4 letna hči jo obožuje! Kvaliteza izdelave je odlicna za to ceno. Priporočam!

 4. TINA (preverjena stranka)

 5. Tjasa (preverjena stranka)

  Čarobne in nežne figurice. Krasna igrica.

 6. Ana Jarni (preverjena stranka)

 7. Špela (preverjena stranka)

 8. Katja (preverjena stranka)

  Lepo oblikovano, jasna in enostavna navodila, kvalitetni materiali, … Igra ne traja dolgo in je dinamična, zato je primerna tudi za otroke s kratkotrajno koncentracijo.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Košarica