Družabna igra Grand Prix, 6+

(3 customer reviews)

40.00

Prvo poglavje v zgodovini avtomobilskih dirk: zmaga konjske moči, a brez konjev! Gospodje, pripravite se na začetek dirke! Tekmovalci drvijo po že skoraj pozabljenih in neoznačenih cestah v tekmi za najprestižnejšo nagrado in sloves najdrznejšega voznika. V tej prvi in hkrati največji dirki v zgodovini lahko zmaga le nekdo, ki mu bo vsem oviram navkljub uspelo zapeljati čez ciljno črto. Poleg spretnosti v vožnji pa mora tekmovalce spremljati tudi nemalo sreče.

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Out of stock

SKU: 0020 Categories: , Tag:
Tip igre

Taktična/tekmovalna družabna igra za 2 – 5 igralcev od šestega leta naprej. Trajanje igre: približno 20 minut.

Cilj igre

Cilj igre je osvojiti veliki pokal! Zmaga tekmovalec, ki prvi uspe prečkati ciljno črto s svojim avtomobilčkom.

Kako poteka igra?

Postavite dirkače na štartno črto ob igralni plošči. Kartice s številkami od 1 do 6 nadomeščajo kocko. Pri tej igri ste vi tisti, ki odločate, za koliko polj se boste pomaknili naprej. Avtomobilčke premikate le v skladu s številko na izbrani kartici. Premakniti se je treba za celotno številko na kartici. Če avtomobilček drugega igralca stoji na polju, na katerega se nameravate premakniti vi, ga premaknite nazaj na najbližje prosto polje. Če bi vaš avtomobilček pristal na polju z oviro (to velja tudi za stalne ovire), ostanete na mestu, na katerem ste pričeli s potezo (torej izpustite en igralni krog).

Velja si zapomniti, katere kartice so že uporabili vaši nasprotniki, saj lahko tako predvidevate, koliko polj naprej se lahko pomaknejo, ko pridejo na vrsto, in kako hitro vas lahko dohitijo ali vas potisnejo nazaj po progi:-).

Konec igre

Igra se konča, ko eden ali več avtomobilčkov prečka ciljno črto pred mostom. Zmaga igralec, ki prvi uspe prečkati ciljno črto.

Kaj je čar te igre?

Igralci morajo resno premisliti, katero kartico s številkami od 1 do 6 bodo uporabili v posamičnih krogih. Morajo tudi skrbno opazovati, katere kartice so soigralci že uporabili, če hočejo biti prvi na cilju. Igra spodbudi logično razmišljanje že pri najmlajših otroci.

 


Kot vse Marbushkine igre je tudi igra Grand Prix narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberite, kako skrbimo za naš planet.

Oglejte si še druge družabne igre, primerne za šestletnike: River in Quick.

 


 

Dimensions 21 × 21 × 3 cm
Play time

Number of players

2-5

Recommended age

6+

Game rule

,

3 reviews for Družabna igra Grand Prix, 6+

 1. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

 2. Slovenian

  Ingrid (verified owner)

 3. Slovenian

  Gordana K. (verified owner)

  Super igra 🤟

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

0
Shopping cart