Družabna igra Piggily, 3+

(3 customer reviews)

36.00

Piggily je tekmovalna družabna igra od znamke Marbushka za najmlajše igralce. Morski prašički srečno in zadovoljno živijo v čudoviti palači. Svojega udobnega domovanja ne bi zapustili za nič na svetu, razen če jih privabite z njihovimi najljubšimi priboljški. Tako jih morda lahko prepričate, da se vam pridružijo pri igri. Poskusiti ni greh!

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Out of stock

SKU: 0021 Categories: , Tags: , ,
Tip igre

Taktična/tekmovalna družabna igra za 2 – 4 igralce od tretjega leta naprej. Trajanje igre: približno 10 minut.

Cilj igre

Komu bo uspelo izvabiti prašička iz palače in ga še hitreje privesti nazaj?

Kako poteka igra?

Po navodilih sestavite palačo za morske prašičke. Sestavite krožno pot iz 16 ploščkov s krožniki (s prazno stranjo navzdol) in palače. Vsak igralec prejme enega morskega prašička in izbere njegov najljubši priboljšek. Prašička postavite k palači, priboljške, ki predstavljajo vaše zaloge, pa položite predse. Igralci naj se dogovorijo, kdo bo začel prvi, nato pa nadaljujejo v smeri urnega kazalca. Prvi igralec naj vrže kocko.

Če kocka pokaže

 • številko: Preštejte enako število ploščkov s krožniki, pri čemer svoj prst premikate v smeri urnega kazalca, da vidite, na katerem krožniku bi pristal vaš prašiček.

– Krožnik s priboljškom, ki ga ima vaš prašiček najraje:

Srečo imate! Vašega prašička je priboljšek naravnost premamil! Premaknite prašička na ta krožnik, četudi na njem že stoji kak drug prašiček. Pomembno: Vseeno je, ali je priboljšek natisnjen na krožniku ali pa je na krožniku plošček s priboljškom.

– Krožnik brez priboljška, ki ga ima vaš prašiček najraje:

Vašega prašička ne morete zvabiti na ta krožnik, lahko pa nanj položite njegov najljubši priboljšek iz lastnih zalog. Z njim ne smete prekriti nobenega drugega priboljška! Če so vam zaloge pošle in nimate nobenega priboljška več, vzemite priboljšek, ki ste ga uporabili že prej, in ga prestavite na trenutni krožnik.

 • zvezdo

Priboljšek lahko položite na katerikoli krožnik, na katerem še ni ploščka ali natisnjenega priboljška, ki ga ima vaš prašiček najraje. Zato vzemite priboljšek iz lastnih zalog ali plošček s priboljškom postavite na drugo mesto in jo položite na tisti krožnik.

Nato je na vrsti naslednji igralec.

Konec igre

Zmaga igralec, ki s svojim prašičkom prvi prispe do palače.

Kaj je čar te igre?

Družabna igra Piggily je zelo simpatična namizna igra z ljubkimi morskimi prašički. Igra ima osnovno različico za najmlajše igralce (od 3. leta naprej), in še 2 taktični različici za starejše otroke (4 – 5 let). Družabno igro Piggily se lahko otroci igrajo več let, saj lahko pravila igre spreminjate glede na težavnost in razvoj otroka, kar pripomore k večji zanimivosti igre, predvsem pa igra nikoli ne postane dolgočasna.

 


Kot vse Marbushkine igre je tudi igra Piggily narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberite, kako skrbimo za naš planet.

Oglejte si še druge družabne igre, primerne za triletnike: Drip-Drop in Animal Portraits.

Preberi Marbushkin blog o igri Piggily tukaj.


 

Dimensions 21 × 21 × 3 cm
Play time

Number of players

2-4

Recommended age

3+, 4+

Game rule

,

3 reviews for Družabna igra Piggily, 3+

 1. Slovenian

  Špela (verified owner)

 2. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

 3. Slovenian

  Anonimno (verified owner)

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

0
Shopping cart