Družabna igra Quick!, 6+

(3 customer reviews)

40.00

V vsakem mestu je veliko zanimivih ljudi, ki občasno potujejo v nenavadne kraje. Kot taksist prvi izveste, kam je kdo namenjen. Včasih peljete detektiva k vedeževalki, spet drugič pa sodnik obišče živalski vrt. Za vas sam cilj ni tako pomemben, pač pa morate biti pozorni na pot do tja. Poznate bližnjice kot lastno dlan? Potem boste gotovo najuspešnejši taksist z največjim zaslužkom ne glede na to, kako pustolovska bo vaša pot!

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Out of stock

SKU: 0019 Categories: , Tag:
Tip igre

Taktična/tekmovalna družabna igra za 2 – 6 igralcev od šestega leta naprej. Trajanje igre: približno 30 minut.

Cilj igre

Vaša naloga v vlogi taksista je prevažanje potnikov. Poberete jih na eni točki v mestu in jih peljete na drugo. Za pot prejmete plačilo glede na prepotovano razdaljo. Potniki vam običajno dajo napitnino, na poti pa vas spremlja tudi nekaj sreče oziroma smole. Zmaga igralec, ki prvi zbere znesek 30 uškdinarjev (UŠD), ki je valuta tega mesta.

Kako poteka igra?

Upravitelj kartic obrne tri kartice z lokacijami s prednjo stranjo navzgor in jih položi ob igralno ploščo. Znak v zgornjem kotu kartice  nakazuje točko, na kateri prvi potnik čaka na svoj taksi. Najmlajši igralec prvi premakne svoj taksi proti izbrani lokaciji. Pri tem lahko prečka le en prehod za pešce, pri naslednjem pa se mora ustaviti. Ustavi se lahko tudi na mestu, kjer že stoji drug taksi. Nato je na vrsti naslednji igralec.

Ko igralec prispe do točke, na kateri mora pobrati potnika, upravitelj kartic zanj izvleče kartice s treh kupčkov:

 • Eno kartico s potnikom – ta pokaže, katerega potnika bo taksist prevažal in koliko napitnine bo dobil.
 • Eno kartico z lokacijo – ta pokaže vaš cilj. To kartico položite poleg tiste, ki jo že imate, vendar jo obrnite tako, da bo temnejša polovica zgoraj. Tako ne boste zamešali točke, s katere morate pobrati potnika, in cilja.
 • Eno kartico za srečo – ta pokaže, kaj se bo zgodilo med potovanjem. Opis je na voljo na drugi strani kartice.

Kakšne so pa kartice za srečo?

 • Prometna gneča: Izpustite en igralni krog.
 • Pokvaril se je avtobus: Potniki si delijo taksi, da bi pravočasno prispeli na svoj cilj. Iz kupčka lahko izvlečete še eno kartico s potnikom. Voznina je enaka, vendar prejmete napitnino dveh potnikov!
 • Nočna voznina: Prejmete dvojno voznino!
 • Prekoračitev hitrosti: Vozili ste prehitro, zato se vam za kazen odbije znesek v višini 1 uškdinarja.
 • Dodatna prtljaga: Vaš potnik ima veliko prtljage, zato prejmete dodatno plačilo v višini 1 uškdinarja.
 • Najdeni predmeti: Ravnali ste pošteno in prijavili, da je nekdo v vašem taksiju pustil prtljago, zato za nagrado prejmete 2 uškdinarja.

Pred sabo imate štiri kartice, ki jih obdržite do konca vožnje. Znova se premaknete, ko ste naslednjič na vrsti. V času, ko so na vrsti drugi igralci, si lahko dobro ogledate zemljevid in načrtujete svojo pot.

Ko s svojim potnikom prispete do cilja, morate izračunati voznino. Ne glede na to po kateri poti taksi prispe do cilja, voznino določite tako, da preštejete kvadrate med obema točkama vodoravno in navpično. Ko izračunate voznino, preverite še bonus na kartici za srečo. Na koncu k znesku nikar ne pozabite prišteti napitnine na kartici oz. karticah s potnikom.

Konec igre

Ko igralec zbere 30 (ali več) uškdinarjev, zaključi igralni krog, nato pa vsi igralci preštejejo svoj zaslužek. Zmaga igralec, ki zbere največ uškdinarjev. Ni vam treba igrati do zneska 30 uškdinarjev, določite lahko nižji ali višji znesek, odvisno od tega, kako dolgo želite igrati. Končni znesek določite, preden začnete z igro.

Kaj je čar te igre?

Ko brskamo na igralni ploščadi, polni zanimivih podrobnosti, se nam zdi, kot da poskušamo krmariti po zemljevidu. Igra vrača izkušnjo taksista z nepričakovanimi potniki, cestami in prepadi. Za uspeh ni potrebna le sreča, ampak tudi logika, na videz najkrajša pot pa ni vedno najhitrejša. Smešne zgodbe se lahko odvijajo med vozički, npr. zakaj duhovnik želi iti v cirkus ali mumija v fitnes? 🙂

Igra je zagotovo velik favorit za očete in sinove, a vsak član družine lahko v njej najde tiste malenkosti, ki bodo igro naredile priljubljeno. Priporočamo jo predvsem osnovnošolcem, ki že znajo računati, a s pomočjo staršev lahko v igri sodelujejo tudi mlajši otroci.

Video predstavitev (trailer):


Kot vse Marbushkine igre je tudi igra Quick! narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberite,  kako skrbimo za naš planet.

Oglejte si še druge družabne igre, primerne za šestletnike: River in Grand Prix.

Preberi Marbushkin blog o igri Quick! tukaj.


 

Dimensions 21 × 21 × 3 cm
Play time

Number of players

2-6

Recommended age

6+

Game rule

,

3 reviews for Družabna igra Quick!, 6+

 1. Slovenian

  Naja D. (verified owner)

  Igra je odlična!

 2. Slovenian

  Lea Š. (verified owner)

 3. Slovenian

  ursa m. (verified owner)

  Za darilo je bila, ampak iz podrobnejsega opisa (ko so jo prijatelji pred nami odprli) mi je morda malo dolgocano delovala

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

0
Shopping cart