Družabna igra River, 6+

42.00

Vznemirljiva in zabavna družabna igra, v kateri vas čakajo presenetljiva odkritja. V dolgi in počasni reki se skriva mnogo neznanih bitij. Raziskovalci potrebujejo ustrezno opremo in obilo sreče, da jih odkrijejo. Tekma je zahtevna, zmaga pa tisti, ki ob koncu ekspedicije objavi najosupljivejše izsledke svojega raziskovanja.

Kliknite tukaj za navodilo v slovenskem jeziku!

Ni na zalogi

Šifra: 0001 Kategoriji: , Oznaka:
Tip igre

Taktična/tekmovalna družabna igra, za 2 – 4 igralce od šestega leta naprej. Trajanje igre: približno 30 minut.

Cilj igre

Plujete po reki in skušate odkriti najdragocenejša neznana bitja. Na tovorni ladji lahko kupite nova orodja in tako poskrbite za uspešnejše iskanje in najbolj senzacionalno novico v časopisu ob koncu igre.

Kako poteka igra?

Z 18 ploščicami oblikujte reko. Na začetku naj bo pristanišče, na koncu pa zaliv. Na osem različnih ploščic postavite osem boj. Na deveto ploščico reke postavite rdečo tovorno ladjo. Pripravite dva kupčka kartic, na enem naj bodo kartice z opremo, na drugem pa kartice z odkritji. Ko ste na vrsti, lahko premaknete svojo ladjo (ali tovorno ladjo) in nato izvedete dejanje. Dejanje, ki ga izvedete, je odvisno od tega, na kateri rečni ploščici ste pristali.

Boje prikazujejo območja za raziskovanje. Če imate ustrezno orodje, lahko tu odkrijete neznana bitja. Če vaša ladja pristane na ploščici z bojo, vlečete kartico na vrhu kupčka z odkritji … Položite kartico na eno izmed sivih polj na vašem časopisu. Kartice imajo različne točke, ki prikazujejo vrednost odkritja. Te točke seštejete na koncu igre.

Srečanje s tovorno ladjo: Če se premaknete k tovorni ladji ali se tovorna ladja premakne k vaši, morate s kupčka kartic z opremo kupiti eno orodje v zameno za en žeton za premike.

Zamenjava: Raziskovalec ni nikoli zadovoljen in je za še večji uspeh vedno pripravljen tvegati. Namesto, da bi objavil svoja odkritja, ko je časopisni članek poln, nadaljuje z raziskovanjem.

Konec igre

Raziskovalec, ki je svoje kartice zamenjal štirikrat, odpluje v zaliv, kjer se zvrstijo še ostali igralci, nato pa seštejejo točke. Seštejte vrednost štirih sličic v časopisnem članku.

Kaj je čar te igre?

Je taktična družabna igra, kjer se mora igralec potruditi v naslednjih korakih in dejavnostih, ki jih bo izvajal, da bi zbral najdragocenejša bitja, ki se skrivajo na dnu reke. Zanimiva in čudovito oblikovana bitja nas čakajo, da jih odkrijemo!

Video posnetek (trailer):

 

Kot vse Marbushkine igre je tudi igra River narejena iz okolju prijaznih in naravnih materialov: papirja, lesa, organskega tekstila. Tukaj preberi, kako skrbimo za naš planet.

Podobni igri, kjer se lahko srečate z izjemnimi in čudovitimi bitji sta Carta Magica in .

Preberi Marbushkin blog o igri River: River selection of tiles


 

Dimenzije 21 × 21 × 3 cm
Čas igranja

Število igralcev

2-4

Priporočena starost

6+

Navodila

,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

0
Košarica