Kako skrbimo za naš planet?

Okoljska ozaveščenost

Poleg prodaje čudovit in trajnih iger si prizadevamo za okoljsko ozaveščenost in trajnost med nabavo, pakiranjem in prodajo naših okolju prijaznih iger in igrač. Vrste papirja, ki se uporabljajo pri izdelavi iger Marbushka, certificirajo organizacije FSC in PEFC, ki zagotavljajo, da se gozdi posekajo v skladu s standardi, ponovno zasadijo in odgovorno vzdržujejo. Kartoni igre Marbuška so narejeni iz 90% recikliranega papirja.

Delno ročna izdelava

Z izjemo tiskanja in vezave, izdelava vseh iger Marbushka poteka ročno. Ročno izdelani izdelki manj vplivajo na okolje.

Naravni materiali

Igre, ki jih ponujamo, so narejene iz naravnih materialov: papirja, lesa, organski tekstil. Naravne barve se uporabljajo za barvanje in zaščito lesenih delov iger. Naše embalažne škatle, nalepke in trakovi so narejeni iz recikliranega papirja in naravnega lepila. Naše ohlapno polnilo, ki ga v škatlah uporabljamo za zaščito svojih izdelkov, je narejeno iz koruznega škroba, ki se raztopi v vodi. 100% uporabljenih embalažnih materialov je mogoče kompostirati ali reciklirati.

Fairtrade

Igrače Marbushka izdelujejo predvsem na Madžarskem. Marbushki partnerji, dobavitelji, proizvajalci in trgovci na drobno so mala, družinska podjetja. Vsi izdelki Marbushke so izdelani brez slabih, socilano nesprejemnljivih ali nezakonitih delovnih pogojev.

0
Košarica
Scroll to Top