Praznično eko-zavijanje

Okolju prijazne zamisli za zavijanje prazničnih daril

Je vaš zabojnik za smeti po božičnih praznikih poln zavijalnega papirja? Letos vam lahko s svojimi okolju prijaznimi zamislimi za zavijanje daril pomagamo, da se temu izognete.

Veseli december in božični prazniki so moj najljubši čas v letu, ki ga rada začnem načrtovati že takoj po noči čarovnic. Sem kot pravi hrček, darilca za družino in prijatelje zbiram vse od novembra pa do božičnega večera. Enako počnem tudi s pripomočki za zavijanje daril. 😊 Vsako leto spremenim slog zavijanja, vsa darila pod božičnim drevescem morajo biti enake barve ali pa vsaj v usklajenih barvnih odtenkih. Morda se vam to zdi malce smešno, vendar me osrečuje. Je del mojega prazničnega obreda. 

Eko-zavijanje Bozic

Vendar pa ni bilo vedno tako. Pred nekaj leti, ko sem v prejšnji službi delala na več projektih hkrati, nisem imela časa za načrtovanje, vsak dan sem prišla pozno domov, nekaj dni pred božičem pa sem zavila v trgovino Mueller in v naglici nagrabila nekaj daril in zavijalnega papirja. Običajno sem doma našla tudi nekaj ostankov svetlečega zavijalnega papirja in plastičnih pentljic. Ali veste, da večine zavijalnega papirja, ki je naprodaj v običajnih trgovinah in drogerijah, ni mogoče reciklirati? Vsebujejo namreč plastiko ali aluminij. Zadnja leta pa sem svoje navade spremenila. Darila sem začela zavijati v 100 % naraven rjavi kraft papir in jih krasiti z naravnimi trakovi iz jute ali bombaža. Tako zavita darila so videti naravnost čudovito! Popolnoma naravna in tako zelo vabljiva!

Zavita darila lahko dopolnite z nekaj naravnimi dodatki. Sama imam najraje posušene pomaranče, cimetove palčke ali borove vejice. Krasne naravne dodatke pa lahko najdete tudi v trgovini TEDI, kjer sem letos kupila večino dodatkov: lesene zvezdice in jelenčke z drobnimi sponkami, ki jih je mogoče preprosto pritrditi na darilni trak pa tudi rdeča božična drevesca in jelenčke iz filca. Vse je izjemno prikupno in poceni! ❤️

Rjavi kraft papir običajno kupujem na spletni strani Amazon (co.uk), kjer je na voljo v različnih velikostih, sama pa najraje izberem 500 mm široke zvitke (letos sem ga pa videla tudi v Müllerju-ju, sicer v manjših količinah). Te je mogoče preprosto shraniti, papirja pa je dovolj vsaj za naslednjih pet let 😊. Na Amazonu kupujem tudi tipične božične trakove (rdeče-bele ali zeleno-bele), zelo tanke okrasne vrvice, ki jih v tujini poznajo kot “baker’s twine”. Lepo se podajo k robustnejšim papirnatim trakom rdeče ali zelene barve.

Kako so vam všeč moja zavita darila? Bi bili tudi vi letos pripravljeni preizkusiti nov način zavijanja daril, ki je prijaznejši našemu planetu?

Tudi v Skritem gozdu nudimo okolju prijazno zavijanje daril za praznične priložnosti. Če se bo ustavitev javnega življenja nadaljevala tudi v decembru (čeprav upam, da temu ne bo tako), ali pa boste morda tudi sami v karanteni, lahko za svoje izbrane izdelke še vedno izberete okolju prijazno zavijanje daril. Kako to storite, si lahko ogledate tukaj: Darilni program

Ekipa Skritega gozda vam želi prijetne in tople priprave na najčarobnejši praznik leta! ❄️🎄🎁🦌⛄🎅👪
Bozicno eko-zavijanje

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
Black Friday 2023